19.5 C
Novi Pazar
Četvrtak, 30 Juna, 2022

Besplatna overa dokumenata za upis u škole i fakultete kod notara

BEOGRAD – Građani imaju pravo na besplatnu ovjeru dokumenata potrebnih za upis u srednje škole i fakultete, podsjetili su Javni belježnici Srbije i pozvali gradjane da te poslove obave blagovremeno, kako se ne bi stvarale velike gužve u poslednjim danima upisa.

Ovjeru fotokopija svjedočanstava i diploma neophodnih za upis u srednje škole, kao i za prvi upis na fakultet, javni beležnici obavljaju besplatno u svih 226 kancelarija širom Srbije, tokom radnog vremena.

“Poslovi ovjere dokumenata potrebnih za upis se ne zakazuju, a radno vrijeme svake kancelarije istaknuto je na ulazu u kancelariju, kao i na veb sajtu www.beleznik.org”, navedeno je u saopštenju.

Javni beležnici, inače, ne naplaćuju ni ovjeru dokumenata za potrebe konkursa za prijem u ustanove učeničkog i studentskog standarda, kao i za potrebe konkursa za korišćenje učeničkih i studentskih stipendija i kredita.

Ovjeru potpisa i prepisa ili fotokopija u Srbiji od marta 2017. godine rade isključivo javni belježnici, osim u mjestima gdje javnih belježnika još nema.

indeksonline.rs

Najnovije vijesti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezane vijesti