24.9 C
Novi Pazar
Petak, 20 Maja, 2022

Premijera „Vampira“ sutra u srpskim bioskopima

“Vampir”, srpsko-britansko-nemački art-horor film, biće premijerno prikazan u bioskopima Srbije 21. oktobra. Ostvarenje je imalo svetsku premijeru u Siđesu (SITGES – International Fantastic Film Festival of Catalonia), na festivalu koji zovu Kan za horor filmove, saopštavaju iz Filmskog centra Srbije.

Reditelj i scenarista „Vampira“ je Branko Tomović, srpski glumac rođen u Nemačkoj. S ovim ostvarenjem debituje kao reditelj i scenarista dugometražnog filma. Poslednjih 17 godina živi u Londonu, a radi širom Evrope, uglavnom u Nemačkoj i Velikoj Britaniji.

Filmski vampir Fotografija: Filmski centar Srbije / Promo

Nakon dve kratke režije, a to su „Crveno“ (2016) i „Miris benzina“ (2018), odabrao je, kako se navodi, da njegov dugometražni rediteljski debi bude „Vampir“, film koji je u celini snimljen u Srbiji i koji je tematski nadahnut Balkanom i folkolorom ovih prostora.

Nebojša Romčević

Film je, kako ističe Tomović, inspirisan pravim slučajevima vampirizma u Srbiji početkom 18. veka:
– Jedan od vampira koji se pominje u zapisima iz tog doba bio je Arnaut Pavle iz Medveđe. Snimali smo u tom kraju, u malom selu Rujišnik, blizu Trstenika, s tim da moj film nema mnogo veze sa ovim stvarnim ljudima ili događajima. Radnja je smeštena u moderno doba i čista je fikcija.

Bonus video: Sindikat Beograda – Nismo sposobni za bilo koju vladu

Tagovi

Foto: NovaS

Najnovije vijesti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezane vijesti