24.9 C
Novi Pazar
Petak, 20 Maja, 2022

SBB servis EON ostvario rekordni protok striming saobraćaja od 1Tb/s

SBB kompanija saopštila je da je tokom utakmice Srbija – Azerbejdžan u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022, ostvaren rekordan protok video saobraćaja od 1 Tb/s.

Kako se navodi u saopštenju, u United Cloud-u, razvojnom centru United Grupe u okviru koje posluje i SBB, tokom utakmice fudbalske reprezentacije Srbije izmerili su protok od čak jednog terabita video saobraćaja u sekundi.

„Ovaj ogroman protok video saobraćaja je dokaz da imamo izuzetno stabilnu tehnološku platformu i jaku mrežnu infrastrukturu. Takođe, pokazuje da je naš razvojni tim spreman da podrži rast broja novih korisnika EON-a kojih je sve više iz dana u dan“, rekao je Srđan Đurđević, CEO United Cloud-a, navodi se u saopštenju.

„Inovativna TV platforma koja je promenila iskustvo gledanja televizije kod nas, postigla je još jedan uspeh uz protok brzine od 1 Tb/s, što bi moglo da se uporedi sa istovremeno pogledanih 125.000 fotografija u sekundi ili 26,5 DVD-ova u sekundi“, navodi se.

Zahvaljujući United Grupi koja posluje u osam zemalja Jugoistočne Evrope, navodi se, EON platforma dostupna je i u Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Bugarskoj, odnosno putem NetTV Plus platforme bilo gde u svetu, kao i EON aplikacije u Severnoj Makedoniji, a uskoro će biti dostupna i korisnicima kompanije Nova u Grčkoj.

SBB posluje u okviru United Grupe, kao i televizija N1.

Izvor: SBB

Najnovije vijesti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezane vijesti