19.5 C
Novi Pazar
Četvrtak, 30 Juna, 2022

Usame: U tragovima krvi rahmetli muftije ostaci teškog metala

Sin Muamera Zukorlića, Usame Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja, rekao je da se poslije smrti muftije vjerovalo da je on preminuo prirodnom smrću.

Ipak, kako je rekao u Jutru TV Prve, porodica je uradila provjere i dodatne pretrage jer je postojala sumnja da nije riječ samo o prirodnoj smrti.

“Ekshumacija i obdukacija je morala da se desi poslije našeg predavanja državnim organima, koji su ukazivali na opravdanost sumnje. Rezultati će biti gotovo za oko sedam do mjesec dana”, rekao je Usame Zukorlić.

On je jučer za B92.net izjavio je da je to najteži trenutak za cijelu porodicu, a na pitanje pitanje na koga sumnja i da li postoje neke druge indicije, Zukorlić je rekao da su se kao porodica dogovorili da u javnost ne izlate prije zvaničnih rezultata.

“Ne želimo da licitramo sa bilo kakvim sumnjama, ali prije svega želimo da znamo pod kojim okolnostima je umro naš otac i naš lider. Tek kad budemo dobili odgovore a i kada budu potvrđeni rezultati, koje mi već imamo, objavit ćemo”, rekao je Usame za Jutro TV Prva.

On je zahvalio državnim organima Srbije koji su omogućili čitavu proceduru ekshumacije i obdukcije.

Prema njegovim riječima u tragovima krvi preminulog muftije ima tragova teškog metala, i sve to stoji i medicinskom izvještaju, kao i da je srčani udar najvjerovatnije posljedica toga.

Najnovije vijesti

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezane vijesti